Sterilisatie hond

Bij Elke dierenarts kunnen wij uw hond steriliseren door middel van de kijkoperatie, oftewel de laparoscopie.

 
Het steriliseren via een kijkoperatie is veel minder pijnlijk voor uw dier!
Hierdoor voelt zij zich na de operatie veel sneller weer als vanouds!

 

De voordelen van een laparoscopische sterilisatie

In de praktijk, maar ook uit onderzoek, is gebleken dat er meerdere voordelen zitten aan een laparoscopische sterilisatie.

  • De laparoscopische operatie blijkt veel minder pijn te veroorzaken dan de 'normale' operatie. Onderzoek heeft aangetoond dat honden na een laparoscopische sterilisatie zo'n 65% minder pijn ervaren. Maar natuurlijk krijgt uw dier voorafgaande aan en na de operatie nog steeds pijnstilling toegediend en mee naar huis.
  • Via een groot onderzoek heeft men kunnen aantonen dat de nieren, de longen, de darmbewegingen en het immuunsysteem minder belast worden tijdens een kijkoperatie in vergelijking met een open buik operatie. Hierdoor zal na de operatie het herstel ook makkelijker en vlotter verlopen. Daarnaast voelt uw dier zich ook fitter na de operatie.
  • De werkelijke operatietijd is korter.
  • We maken tijdens de operatie slechts 2 zeer kleine wondjes van ongeveer 5 mm welke veel sneller genezen.
  • Na een kijkoperatie is er minder kans op een infectie van de buik of de wond. Eigenlijk is de binnenkant van de buik door de manier van opereren nooit in aanraking geweest met de buitenlucht! Daarnaast worden er alleen maar dunne steriele instrumenten via kleine werkkanalen in de buik gebracht. Hierdoor is de kans op een infectie minimaal.
  • Bij een laparoscopische operatie heeft de dierenarts een veel beter overzicht. De camera in de buik geeft alle handelingen vergroot weer op een beeldscherm. Hierdoor is alles goed te zien en is de operatie veiliger.
  • De honden hebben dankzij de kleinere wondjes veel minder last van irritatie. De wondjes worden door middel van 1 oplosbare hechting onder de huid gehecht. Hierdoor is eigenlijk ook bijna nooit een kap nodig.
  • Na een laparoscopische sterilisatie mag uw hond al direct weer lekker spelen en na een paar dagen ook al weer zwemmen.

Laparoscopie Elke Dierenarts

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Uw hond heeft minder pijn en voelt zich veel beter na een laparoscopische sterilisatie!